Blogg

Killers i livsstilsendring

17. august 2017 / Kristina / 0 kommentarer

Forsettelse fra forgje innlegg. Les innlegg om varig livsstilsendring før du leser denne 🙂 IMG_5402IMG_5473

Etter en uke med å legge merke til hva du gjør og hvorfor du gjør det, så burde du ha klart for deg om hvorfor du har en uvane.

For å ta et enkelt eksempel så kan vi late som at du pleide ta en liten sjokolade bit etter middag hver dag, men den har økt til en mye større bit og heller nærmere enn hel sjokoladeplate. Dette er noe du egentlig ikke vil fordi du tenker at du vil gå ned 5 kg noe som kanskje kan bidra til å opprettholde vekta.

Så nå har du lagt merke til hvorfor du spiser den sjokolade biten etter middag. Du er ikke sulten lengre så det er ikke det, men du har bare lyst på noe godt, noe søtt er en gjenganger jeg ofte hører. Det dette betyr hvis ikke du har skjønt det selv er rett og slett at du vil tilfredstilles på en enkel og rask måte En enkel måte og føle tilfredstillelse er gjennom sansene våre, her smaksansen. Sjokoladen utløser en følelse av velvære, kos og nytelse. Det som er viktig i forhold til endring er å akseptere at dette er et helt naturlig behov, og ikke prøve undertrykke eller ignorere dette behovet. Ved å innse at vi kan få den samme følelsen gjennom flere andre sanser så er hele cluet nettopp det å prøve finne en killer (def= noe som dreper trangen til uvane) rett og slett et verktøy eller gjerne flere utifra behovet, når behovet er tydelig her følesen av velvære tilfredstillese så kan det være lurt å bytte det ut med en annen umiddelbar belønning. Fordi her får du en umiddelbar belønning fra sjokolade. F,eks en frukt eller en kopp te med litt honning. Men for langvarig endring til noe ennå mer tilfredstillende så kan det lønne seg å tenke langsiktig og vite at tilfredstillelse kan komme fra helt andre ting enn smak sansen. F.eks kan det å lære seg noe nytt være ekstremt tilfredstillende, høre noe vakker musikk, gå en tur i naturen oppsøke noe på nett du er nysgjerrig på og som du tenker er spennende og lære noe mer om. Her er det kun fantasien som setter en stopper for hva som kan tilfredstille nettopp deg, men med en god dose toldmodighet og en god dose innsats så vil belonningen og tilfredstillelsen være der og kan bli enormt stor og god.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *